Sabtu, 6 Ogos 2011

Peringatan di Bulan Ramadhan..hehehe..






Sebelum Waktu Berbuka




Selepas Waktu Berbuka





Firman Allah dalam surah (Al-A'raf:31)
يابنى ءادم خذوا زينتكم عند كل مسجد وكلوا واشربوا ولا تسرفوا إنه لا يحب المسرفين
maksudnya: Wahai anak cucu Adam!pakailah pakaianmu yang bagus pada setiap (memasuki) masjid ,makan dan minumlah,tetapi jangan berlebihan.Sungguh,Allah tidak menyukai orang yang berlebih-lebihan.





p/s: Jangan makan secara berlebihan kerana amalan itu akan merosakkan ibadah-ibadah sepanjang berbulan puasa terutamanya dalam melakukan solat tarawih..Selamat berpuasa dan selamat beramal..(^_^) 

copy from KAK SITI FATIMAH...hehehe

6 ulasan:

  1. amboi....like jer?...hihihi

    BalasPadam
  2. dy mls komen....like jerl la..lw ad cm fb smbol like xpe gak...

    BalasPadam
  3. hmm..mcm tu plak..penat2 jer create 'LIKE' fb kat atas nuh...hihihihi

    BalasPadam
  4. like je mampu, nak komen lebih2 x mampu..heee.

    BalasPadam
  5. Xper..itu pun dah menjadi satu penghargaan..hihihi
    jgn jd mcm dlm picture tu cukuplah...hehehe..^^,

    BalasPadam

Apa pendapat sahabat?